Είσοδος χρήστη

FIS courier


Η FIS COURIER SERVICES ιδρύθηκε το Μάιο του 1989,  στην Αθήνα,  με αντικείμενο τις ταχυμεταφορές εντός του Νομού Αττικής.
 
Πολύ γρήγορα διακρίθηκε στον τομέα των ταχυμεταφορών  για την ταχύτατη εξυπηρέτηση και την οργανωμένη δουλειά της. Επεκτάθηκε σε όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας ένα ισχυρό και αξιόπιστο Επαρχιακό δίκτυο που παρείχε κάλυψη σε όλες τις πόλεις της Ελλάδος.

Στη διάρκεια του χρόνου διαπιστώθηκε η ανάγκη κάλυψης όλων και των πλέον απομεμακρυσμένων σημείων. Η εταιρία μας για να ανταποκριθεί και να παρέχει υπηρεσίες ποιότητας σε όλη την επικράτεια, σύναψε τις κατάλληλες   συνεργασίες με την ACS AEE και πλέον μπορεί να εγγυηθεί υπηρεσίες υψηλής ποιότητας σε κάθε σημείο της χώρας,  με ένα εκτεταμένο δίκτυο 350 καταστημάτων και με online επικοινωνία.

 Από την έναρξη της λειτουργίας της, η F.I.S COURIER είχε ανοδική πορεία και δημιούργησε μια οργανωμένη, φερέγγυα και  αποτελεσματική μονάδα με γνώμονα, την ικανοποίηση των αναγκών της πελατείας της. Στηριζόμενη σε σύγχρονες μεθόδους management, απόκτησε ένα εξαιρετικά ειδικευμένο προσωπικό, ένα στόλο από μηχανές και αυτοκίνητα. Επένδυσε στις νέες τεχνολογίες και διαθέτει πλέον τα εργαλεία που της επιτρέπουν να εξειδικευτεί στην δημιουργία νέων καινοτόμων υπηρεσιών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της «νέας αγοράς» που αναδύεται και απαιτεί ταχύτητα, ασφάλεια, υπευθυνότητα.   

Κατακτήσαμε την εμπιστοσύνη σημαντικών εταιριών όλα αυτά τα χρόνια και οι συνεργασίες μας είναι πολυετείς. Τράπεζες, μεγάλοι Ιδιωτικοί Όμιλοι, Κρατικοί Οργανισμοί, Ασφαλιστικές εταιρίες, Αθλητικές Ομοσπονδίες, Εκδοτικές εταιρίες, Βιομηχανίες, Χρηματιστηριακές, Καπνοβιομηχανίες, εταιρίες Συμμετοχών, Διαφημιστικές, Ναυτιλιακές, Super Markets, εταιρίες Γραφικών Τεχνών, Νοσοκομεία και επιχειρήσεις στο τομέα της Υγείας, Εμπορικές εταιρίες, Τουριστικές, εταιρίες ηλεκτρονικού Εμπορίου, Αυτοκινητοβιομηχανίες και άλλες, μας δίνουν κίνητρα για διαρκή βελτίωση και ανάπτυξη.

Η F.I.S COURIER SERVICES με έγκυρες και αξιόπιστες συνεργασίες εξυπηρετεί τις αποστολές σας και στο Εξωτερικό, επεκτείνοντας έτσι το δίκτυο της σε 297 Κράτη σε ολόκληρο τον κόσμο.
 
Οι πελάτες μας, είναι η μεγαλύτερη  διαφήμιση της εταιρίας μας για τις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρουμε στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.  Η εμπειρία  μας και το άριστο όνομά μας στην αγορά, μας επιτρέπουν να μπορούμε να εγγυηθούμε τις αποστολές σας σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου.
 
Ο χρόνος παράδοσης αποστολών στο εξωτερικό, κυμαίνεταιι από την επόμενη ημέρα αναχώρησης από Ελλάδα έως 96 ώρες για τους πιο απομακρυσμένους προορισμούς.
 
Η πολυετής πείρα μας,  το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης αποστολών LIGHTSHIP και η φροντίδα στη λεπτομέρεια κάθε αποστολής,  είναι το κλειδί της επιτυχίας μας.  Σήμερα, πάνω από 650 γραφεία ανά την υδρόγειο εξυπηρετούν τις διακινήσεις σας.
 

Από 01/01/2015 τα φορολογικά μας στοιχεία άλλαξαν. Τα νέα μας στοιχεία είναι:

 
Επωνυμία «F.I.S COURIER SERVICES Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία». Διακριτικός τίτλος «F.I.S COURIER SERVICES Ι.Κ.Ε.».
Α.Φ.Μ  800605090  Δ Ο Υ  Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ  
 
Για τις σχέσεις της Εταιρίας με την αλλοδαπή χρησιμοποιούμε την επωνυμία, «FIS COURIER SERVICES Private Company» με διακριτικό τίτλο «FIS COURIER SERVICES P.C» Α.Φ.Μ  800605090  Δ Ο Υ  Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
 
Τα υπόλοιπα στοιχεία της εταιρείας μας, παραμένουν ως έχουν.
 
Διεύθυνση : Kωστή Παλαμά 9 – Τ.Κ 14122 Ηράκλειο Αττικής
Τηλέφωνα : 210-2834111-333-555-777, 210-2835985-6
Website : www.fiscourier.gr , e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


Εύρος δραστηριοτήτων

Η εταιρεία από την ίδρυσή της δραστηριοποιείται στον χώρο των ταχυμεταφορών, με κύριο αντικείμενο τη διακίνηση αλληλογραφίας, μικροδεμάτων και δεμάτων με κάθε μέσο στην Ελλάδα και το Εξωτερικό. Η δραστηριότητα της εταιρείας, σύμφωνα με την Στατιστική Ταξινόμηση των Κλάδων Οικονομικής Δραστηριότητας (ΣΤΑΚΟΔ-91) της ΕΣΥΕ, υπάγεται στον κλάδο 641 (Ταχυδρομικές δραστηριότητες).

Η εταιρεία ανέπτυξε και εφαρμόζει ένα Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας για τις ταχυμεταφορές και την μεταφορά βιολογικών ουσιών. ( DN EN ISO 9001:2008). Οργανώθηκε σε τμήματα ως εξής
 

Τμήμα  Πωλήσεων 

Περιλαμβάνει τις λειτουργίες
 •      Τμήμα Πωλήσεων
 •      Πωλήσεις Υπηρεσιών Εξωτερικού
 •      Marketing.
 •      Εξυπηρέτηση  Πελατών
 •      Ανάπτυξη και Προώθηση Νέων καινοτόμων υπηρεσιών και προιόντων.
 
Τμήμα Δικτύου
 
Η λειτουργία του αφορά την επικοινωνία με το συνεργαζόμενο δίκτυο καταστημάτων των αντιπροσώπων, τη διαχείριση της διακίνησης από και προς την επαρχία και την επίλυση όλων των προβλημάτων που τυχόν ανακύπτουν.
 
Τμήμα  Λειτουργίας
 
Το τμήμα αυτό διαχειρίζεται όλη την λειτουργία της παραγωγής στην Αττική. Οργανώνει τη διακίνηση παραλαβών και παραδόσεων και εποπτεύει την υλοποίηση της διακίνησης των εμπορευμάτων στην Αττική. 
 
Τμήμα Διοικητικών Υπηρεσιών
 
 •         Προσωπικού
 •        Τμήμα Μηχανογράφησης
 •         Νομικό Τμήμα
 •        Ασφάλεια - Ποιότητα – Εκπαίδευση
 
Διαχειρίζεται όλα τα θέματα προσωπικού της εταιρίας. Έχει την αρμοδιότητα των νομικών θεμάτων, των συμβάσεων της εταιρίας, των προμηθειών της εταιρίας, της ασφάλειας, της ποιότητας και της εκπαίδευσης αλλά και όλα τα θέματα που αφορούν διοικητικά θέματα της εταιρίας. Διαχειρίζεται την ανάπτυξη και βελτίωση των μηχανογραφικών εφαρμογών της εταιρίας.
 
Τμήμα Οικονομικών Υπηρεσιών
 
 •         Οικονομικό τμήμα (Λογιστήριο, Πιστώσεις, Τιμολόγηση)
 •         Προϋπολογιστικός Έλεγχος
 
Είναι αρμόδιες για το λογιστήριο, την τιμολόγηση των πελατών, τις οικονομικές υποχρεώσεις σε σχέση με τις Δημόσιες υπηρεσίες. Διαχειρίζεται τις πιστώσεις και τον προϋπολογισμό και απολογισμό των αποτελεσμάτων της εταιρίας.
 
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 1.    ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

 
 • Αυθημερόν Κατεπείγουσα Παράδοση : Παράδοση σε 1 ώρα
 • Αυθημερόν Επείγουσα Παράδοση       : Παράδοση σε 2 ώρες
 • Αυθημερόν Απλή Παράδοση                : Παράδοση εντός της ημέρας
 • Αυθημερόν με επιστροφή                     : Παράδοση εντός της ημέρας
 
2.    ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ
 
 •  ·        Απλή Παράδοση Επόμενης Ημέρας σε Αθήνα και Επαρχία
 • ·        Παράδοση για Επόμενη Ημέρα με Επιστροφή σε Αθήνα και Επαρχία

 
3.    ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ – ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΔΩΡΩΝ
 
 •  ·        Παράδοση Ομαδικών Αποστολών – Δώρων  σε Αθήνα και Επαρχία 
 
4.    ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΕΜΑΤΩΝ
 
 •  ·        Παράδοση Δεμάτων σε Αθήνα και Επαρχία  
   
5.    ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ 
 
 • Επιθεωρήσεις
 • Εισπράξεις κλπ

6, ΝΕΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
  
 • Εφαρμογή νέων υπηρεσιών, ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη.
 
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
 
 •      Εγκατάσταση software εργαλείων για ηλεκτρονικές παραγγελίες       (e-orders) των αυθημερόν κινήσεων.
 •     Εγκατάσταση ειδικού λογισμικού για τη καταχώρηση, παρακολούθηση όλων των λοιπών κινήσεων (παραδόσεις επομένης σε Αθήνα, Περιφέρεια κλπ)
 •    Στοιχεία παράδοσης μέσω website
 
  Εκπαίδευση προσωπικού
 
Η FIS COURIER προκειμένου να διασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών της :
 
.       Αξιολογεί το σωστά το προσωπικό της.
.       Εντοπίζει τις ανάγκες εκπαίδευσης του προσωπικού κυρίως σε τεχνικά θέματα, λόγω της φύσεως των δραστηριοτήτων.
.       Προγραμματίζει και αξιολογεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο ήδη υπάρχων προσωπικό αλλά και στους νεοπροσλαμβανόμενους
.       Έχει εγκατεστημένες διαδικασίες για τη διερεύνηση των εκπαιδευτικών αναγκών με προγραμματισμό εκπαίδευσης ανά τμήμα.
.      H συνεχής εκπαίδευση του προσωπικού επιβάλλεται από τις διαδικασίες ISO 9001:2008

 
Υλικοτεχνική και κτιριακή υποδομή – περιουσιακά στοιχεία δικτύου  

Οι κατωτέρω υποδομές ανήκουν στο συνεργαζόμενο δίκτυο της F.I.S COURIER και  διασφαλίζουν στους πελάτες της, υψηλότερο επίπεδο ταχύτητας, ασφάλειας και αξιοπιστίας. 
 
.  Συνολικές Εγκαταστάσεις 30.000 m2.
.  Περισσότερα από 320 καταστήματα στην Ελλάδα
.  15 καταστήματα στην Κύπρο
.  30 σημεία εξυπηρέτησης στην Αλβανία
.  Περισσότεροι από 60 προγραμματισμένοι καθημερινοί συνδυασμένοι άξονες μεταφοράς (Οδικοί, Θαλάσσιοι, Αεροπορικοί).  Αναλυτικότερα :

- 43 χερσαίοι άξονες καθημερινά προς όλη την Ελλάδα.
- 32 θαλάσσιοι προορισμοί με χρήση ακτοπλοϊκών μέσων
 - 9 διαφορετικοί προορισμοί με ναυλωμένες πτήσεις cargo
-  6 διαφορετικοί προορισμοί με πτήσεις passenger

-  Καθημερινή ανταπόκριση προς όλα τα σημεία εξυπηρέτησης του δικτύου σε όλη στην Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία.
-  3 κέντρα διαλογής (Hubs).
-  6 κέντρα διαμετακόμισης σε όλη την Ελλάδα
-  Διαθέτει 73 φορτηγά κλειστού τύπου (vanette) άνω του 1 τόνου και 50 δίκυκλα, και απασχολεί 80 δίκυκλα επιπλέον για την λειτουργία των κεντρικών υποκαταστημάτων της. Απασχολεί περίπου 43 φορτηγά αυτοκίνητα άνω των 4 τόνων για μεταφορές αξόνων. Τα οχήματα που απασχολούνται από το δίκτυο της FIS σε όλη την Ελλάδα είναι 285 φορτηγά κλειστού τύπου (vanette) άνω του 1 τόνου και 32 αυτοκίνητα παραγωγής κάτω του 1 τόνου καθώς επίσης και 1.067 δίκυκλα.
 
 Μηχανογραφική υποδομή
 

-  Αυτόματα συστήματα διαλογής αποστολών.
-  Σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα διαχείρισης της λειτουργίας.
-  Κεντρικό (ΙΤ) σύστημα διαχείρισης των αποστολών.
-  Σύστημα παρακολούθησης της διακίνησης των αποστολών (Track & trace).

Τα Κέντρα Διαλογής  της εταιρίας είναι εξοπλισμένα ανάλογα με το μέγεθός τους και με ένα ή περισσότερους Η/Υ σε δίκτυο.

1)  Server P III ή P IV 512 ΜΒ memory 40 ή 80 GB hard disk και λειτουργικό Windows 2000 ή Windows XP server και SQL SERVER 2000 βάση δεδομένων.
2)  Τερματικά P III ή P IV 256 ΜΒ λειτουργικό Windows XP professional
3)  Φορητά scanner χειρός είτε ενσύρματα (πληκτρολογίου) είτε ασύρματα
4)  Εκτυπωτής Laser A4
5)  Εκτυπωτής ακίδων
6)  Είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα μέσω δικτύου VPDN με χρήση ADSL ή ISDN

Τα καταστήματα του δικτύου της εταιρίας σε όλη τη χώρα είναι εξοπλισμένα με δίκτυο Η/Υ ως εξής:

1)  Server P III ή P IV 512 ΜΒ memory 40 ή 80 GB hard disk και λειτουργικό Windows 2000 ή Windows XP server και SQL SERVER 2000 βάση δεδομένων.
2)  Τερματικά P III ή P IV 256 ΜΒ λειτουργικό Windows XP professional
3)  Φορητά scanner χειρός είτε ενσύρματα (πληκτρολογίου) είτε ασύρματα
4)  Εκτυπωτής Laser A4
5)  Εκτυπωτής ακίδων
6)   Είναι συνδεδεμένα με το κεντρικό σύστημα μέσω δικτύου VPDN με χρήση ADSL ή ISDN.
 
Περιγραφή Συστημάτων Διαλογής
 
Στα βασικά κέντρα διαλογής στην Αττική και στην Θεσσαλονίκη από το 1999 χρησιμοποιούνται αυτόματοι διαλογείς για την ορθή και γρήγορη κατανομή των αποστολών ανά προορισμό.
Οι αυτόματοι διαλογείς είναι κατασκευασμένοι για τις ανάγκες   έτσι ώστε γρήγορα και αξιόπιστα να μεταφέρουν και να διαχωρίζουν σωστά, φάκελα διαφόρων διαστάσεων (από τους μικρούς επιστολικούς φακέλους έως και διαστάσεων σε εκατοστά 40 πλάτος Χ 60 μήκος Χ 10 ύψος).
Για την διαλογή φακέλων χρησιμοποιούνται οι αυτόματοι προδιαλογείς και στη συνέχεια οι διαλογείς. Οι προδιαλογείς χωρίζουν όλες τις αποστολές σε τρεις κατηγορίες σύμφωνα με τον προγραμματισμό των διαλογέων. Τα δέματα που μπορεί να δεχθεί ο διαλογέας πρέπει να είναι επίπεδα κατά την μία τουλάχιστον πλευρά τους. (Δεν είναι δυνατόν να είναι κυρτά, σφαιρικά, ή κυλινδρικά). Επίσης δεν πρέπει να είναι εύθραυστα. Δεν πρέπει να τοποθετούνται μαζί βαριά και ελαφριά για να μην καταπονούνται τα ελαφριά.
Σε κάθε φάκελο είναι τοποθετημένο (κολλημένο) το αποδεικτικό της αποστολής με τυπωμένο ένα μοναδικό bar code (αριθμός αποστολής). Όλες οι αποστολές καθημερινά συγκεντρώνονται από τα καταστήματα στα κέντρα διαλογής, σε χωριστές ομαδοποιημένες συσκευασίες (φάκελοι και μικροδέματα). Κατά την παραλαβή τους στα κέντρα διαλογής χωρίζονται για την αυτόματη διαλογή των φακέλων και την διαλογή των δεμάτων.
Ο διαχωρισμός των αποστολών γίνεται με βασικό σημείο αναφοράς για κάθε αποστολή το προτυπωμένο, μοναδικό κωδικό αριθμό Bar code που βρίσκεται πάνω στο αποδεικτικό. Ειδικοί σαρωτές (scanners) διαβάζουν το bar code στα σημεία φόρτωσης των προδιαλογέων ή διαλογέων. Οι προδιαλογείς και οι διαλογείς αποτελούνται από μικρούς ταινιόδρομους στην σειρά (5 για τους προδιαλογείς και 36 για τους διαλογείς) με μια μικρή κλήση από κάτω προς τα πάνω από την πίσω πλευρά προς τα εμπρός έτσι ώστε η αποστολή  να περνάει από τον ένα ταινιόδρομο προς τον άλλο.
Ο κάθε ταινιόδρομος είναι μηχανικά και ηλεκτρονικά ελεγχόμενος από το μηχανογραφικό σύστημα παρακολουθώντας συνεχώς την πορεία της αποστολής πάνω στους ταινιόδρομους διαδοχικά από τον ένα στον άλλο μέσω ειδικών φωτοαισθητήρων. Ο κάθε ταινιόδρομος έχει τη δυνατότητα περιστροφής ≈ 45 μοιρών γωνία δεξιά ή αριστερά ανάλογα με την ρύθμιση του, ελεγχόμενος πάντα από το  μηχανογραφικό σύστημα.
Με την περιστροφή του ταινιόδρομου η αποστολή που βρίσκεται και κινείται ταυτόχρονα πάνω σ’ αυτόν, πέφτει στον σάκο που αφορά συγκεκριμένο προορισμό-πόλη ή περιοχή που πρέπει να σταλεί η αποστολή.
Κάθε διαλογέας έχει συγκεκριμένο αριθμό ταινιοδρόμων. Όσοι είναι οι ταινιόδρομοι τόσοι είναι και οι προορισμοί ανά διαλογέα.
 
Η διαλογή των αποστολών στον ταινιόδρομο αρχίζει με την τροφοδοσία των αποστολών με τα bar-codes στο επάνω μέρος τους στον ταινιόδρομο μηδέν και την ανάγνωση του bar-code πάνω στο αποδεικτικό της αποστολής. Αυτόματα το σύστημα αναγνωρίζει σε ποια θέση του διαλογέα αντιστοιχεί ο προορισμός που πρέπει να κάνει την κίνηση δεξιά ή αριστερά για να πέσει ο φάκελος (αποστολή).
Για να γίνει η διαδικασία του αυτόματου διαχωρισμού δεμάτων σωστά και γρήγορα, χωρίς πιθανότητα σφάλματος, τα δέματα τα οποία κινούνται ευθύγραμμα απομακρύνονται μεταξύ τους αυτόματα ώστε να υπάρχει απόσταση ασφαλείας και να δέχεται ο Scanner ένα-ένα δέμα προς αναγνώριση.
Εάν το δέμα τοποθετηθεί λάθος στην ταινία και δεν φαίνεται το Bar code ή αυτό είναι χαλασμένο ή ο προορισμός του δεν ανήκει στις προεπιλεγμένες εξόδους, τότε το δέμα θα προωθηθεί μέσα από ένα σύστημα ταινιόδρομων ξανά στην αρχή της διαδικασίας αφού έχει περάσει από τον σταθμό ελέγχου. Επίσης, εάν ένα δέμα δεν διασχίσει μια ταινία τότε δίνεται αυτομάτως στο σύστημα η εντολή stop διότι το δέμα είτε χάθηκε, είτε υπάρχει άλλη βλάβη.
Μέχρι ο φάκελος να φτάσει στον αντίστοιχο ταινιόδρομο παρακολουθείται από το σύστημα με ειδικά φωτοκύτταρα που βρίσκονται πάνω σε κάθε ταινιόδρομο. Όταν η αποστολή φθάσει στον συγκεκριμένο ταινιόδρομο, τότε περιστρέφεται προς την μία ή την άλλη κατεύθυνση και ο φάκελος πέφτει στον σάκο που αφορά την πόλη προορισμού. Με τις διαδικασίες ελέγχου δεν υπάρχει πιθανότητα σφάλματος και ελέγχεται κάθε στιγμή η καλή λειτουργία του συστήματος.
 
Με αυτό τον τρόπο γίνεται η διαλογή των αποστολών στα τρία κεντρικά σημεία διαλογής στην Αττική (Ταύρος, Κρυονέρι) και στη Θεσσαλονίκη.

Τεχνικά χαρακτηριστικά.

Οι αυτόματοι διαλογείς μπορούν να διαχωρίζουν φακέλους διαφόρων διαστάσεων έως και 60cm και 2kgr
Η ταχύτητα ροής των ταινιόδρομων είναι  έως               2,5 m/sec
Max διάσταση φόρτωσης                                       40Χ60Χ10 cm
Max βάρος αποστολής                                                       4 kgr
Δυνατότητα διαλογής                               10.000 αποστολές / ώρα
Ακολουθούν σχετικά σχέδια που απεικονίζουν τα συστήματα διαλογής.

Ακολουθούν σχεδιαγράμματα των διαδικασιών διαλογής, διαβίβασης, διανομής και των μεταφορικών αξόνων που τηρούνται σήμερα.
 
Διαγράμματα ροής διαδικασίας παραλαβής – αναχώρησης- μεταφοράς – διαλογής – παράδοσης
 


Κατάστημα παραλαβής
 

·       

Εσωτερικές διαδικασίες, μέσα παρακολούθησης και ποιοτικού ελέγχου

 
Η Πολιτική Ποιότητας. αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την επίτευξη των στόχων της εταιρίας, καθώς και για την εφαρμογή του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας. Βασική επιδίωξη είναι η συνεχής βελτίωση του συστήματος διαχείρισης ποιότητας μέσω της αποτελεσματικής λειτουργίας του.
Στόχος της εταιρίας είναι η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών, ώστε να ικανοποιούνται πλήρως οι απαιτήσεις των πελατών, διατηρώντας παράλληλα υψηλό επίπεδο αποδοτικότητας.
 
 

·        Σύστημα εσωτερικής επιθεώρησης

 
Η εταιρία διατηρεί επαρκή τεκμηρίωση για την  απόδειξη της εφαρμογής, της αποτελεσματικότητας και των αποτελεσμάτων του συστήματος ποιότητας.
 
 
Περιγραφή παρεχόμενων υπηρεσιών
 
Παραλαβή  φακέλων από την εταιρεία σας ή  από όποια άλλη διεύθυνση υποδειχθεί, με προορισμό την ευρύτερη περιοχή της Αττικής και της λοιπής Ελλάδας και το Εξωτερικό και αντίστροφα.

Η παραλαβή των αποστολών μπορεί να γίνεται καθημερινά σε συγκεκριμένο χρόνο μέσω των ειδικών λογισμικών που σας εγκαθιστούμε ή με τηλεφωνική ειδοποίηση κάθε φορά που προκύπτει ανάγκη αποστολής, από εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της FIS COURIER.
 
ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Η καταγραφή του βάρους των αποστολών για την περίπτωση πολύ ελαφρών η ογκωδών αντικειμένων γίνεται με βάση την ογκομέτρηση. Ο υπολογισμός της ογκομέτρησης βάσει των διεθνών κανόνων μεταφοράς της ΙΑΤΑ, γίνεται με τον παρακάτω τύπο : {[ (πλάτος σε cm)x (μήκος σε cm) x (ύψος σε cm)] / 5.000} = Oγκομετρικό βάρος σε kg. Εάν το ογκομετρικό βάρος είναι μεγαλύτερο του πραγματικού, λαμβάνεται αυτό ως βάρος για τη χρέωση.
 
 Ηλεκτρονική πληροφόρηση
 
Παρέχεται δυνατότητα ηλεκτρονικής πληροφόρησης μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.fiscourier.gr.
 
Ως εγγεγραμμένος χρήστης, χρησιμοποιώντας τον  κωδικό πρόσβασης ο οποίος παρέχεται από την FIS έχει τη δυνατότητα να αντλεί ημερήσια - σε αναλυτικό πίνακα - στοιχεία των αποστολών ανά ημερομηνία παραλαβής ή παράδοσης με: αριθμό αποστολής, ημερομηνία αποστολής, αποστολέα, τεμάχια, βάρος, πόλη προέλευσης και προορισμού, παραλήπτης, ημερομηνία, ώρα παράδοσης και ονοματεπώνυμο του παραλαβόντος. Ακολουθεί ενδεικτικό παράδειγμα:
 
 
Νο Αποδ. Πόλη παραλ. Πόλη προορ. Αποσ. Ημ.Παρ/βής Τεμ. Βάρ. Παραλήπτης Ημ. Παράδοσης Ωρα Παράδ Παραλαβών
619823864 ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ 17/1/2008 10:00 ΑΡΒΑΝΙΤΟΥ
619823875 ΑΘΗΝΑ ΚΑΒΑΛΑ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΜΠΟΥΡΑ ΑΦΡΟΔ 17/1/2008 12:30 ΜΠΟΥΡΑΣ
619823886 ΑΘΗΝΑ ΛΑΜΙΑ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΜΩΡΑΙΤΟΥ ΑΡΕΤΗ 17/1/2008 11:20 ΜΩΡΑΙΤΗΣ
619823890 ΑΘΗΝΑ ΑΓΡΙΝΙΟ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΚΟΥΡΤΗ ΚΕΣΣΙΝΗ ΑΝΝΑ 17/1/2008 13:20 ΚΟΥΡΤΗ
619823923 ΑΘΗΝΑ ΑΛΙΜΟΣ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΣΕΡΑΦΕΤΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΝΑ 17/1/2008 11:45 ΣΦΑΡΓΙΔΑ
619823945 ΑΘΗΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΜΠΟΥΡΑ ΜΑΡΙΑ 17/1/2008 10:00 ΜΠΟΥΡΑ
619823960 ΑΘΗΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠ 17/1/2008 11:00 ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ
619823971 ΑΘΗΝΑ ΣΑΜΟΣ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤ 17/1/2008 11:25 ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
619824030 ΑΘΗΝΑ ΔΡΑΜΑ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ 17/1/2008 10:15 ΠΑΠΠΑ
619824074 ΑΘΗΝΑ ΠΑΓΚΡΑΤΙ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΜΠΑΣΟΥΚΟΥ ΑΙΚΑΤ 17/1/2008 12:30 ΜΠΑΣΟΥΚΟΥ
619824100 ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑΣ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓ 17/1/2008 13:15 ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗ
619824214 ΑΘΗΝΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΑΡΣΙΑ 17/1/2008 10:20 ΣΦΡΑΓΙΔΑ
619824262 ΑΘΗΝΑ ΑΜΦΙΛΟΧ …………. 16/1/2008 1 0,5 ΦΟΥΛΙΑ ΑΝΑΣΤ 17/1/2008 12:10 ΦΟΥΛΙΑΣ


Ενδεικτικό παράδειγμα
 
Παρέχεται επίσης η δυνατότητα, χρησιμοποιώντας κωδικό πρόσβασης, να αντλούνται εκτός από τα παραπάνω στοιχεία και η ηλεκτρονική εικόνα της υπογραφής του παραλαβόντος και του αντίστοιχου αποδεικτικού παραλαβής – παράδοσης της εταιρίας.

Τα παραπάνω, εάν για οποιοδήποτε λόγο δεν είναι δυνατόν να αντληθούν από το διαδίκτυο, προσκομίζονται από την εταιρία σε ηλεκτρονική αναφορά.

 ΑΝΤΙΚΑΤΑΒΟΛΕΣ

 
Οι επιστροφές  αντικαταβολών και εισπράξεων από τις περιοχές εντός ορίων πρωτευούσης γίνονται πάντα την επομένη εργάσιμη ημέρα.  Τα μετρητά καταθέτονται σε τραπεζικό λογαριασμό του πελάτη. Το αποδεικτικό κατάθεσης (ηλεκτρονική επιβεβαίωση τράπεζας) μαζί με αναλυτική λίστα των ποσών κατάθεσης, αποστέλλονται στον πελάτη ηλεκτρονικά την ημέρα της κατάθεσης. Οι επιταγές επιστρέφουν την επομένη εργάσιμη της είσπραξης, συνοδευόμενες από αναλυτική απόδειξη παράδοσης.
 
Οι επιστροφές των αντικαταβολών από τις περιοχές εκτός ορίων πρωτευούσης καθώς και από τις πόλεις του επαρχιακού δικτύου γίνονται σε πέντε (5) εργάσιμες ημέρες. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, κατατίθενται οι αντικαταβολές  της προηγούμενης εβδομάδoς. Οι αντικαταβολές από πόλεις του επαρχιακού δικτύου επιστρέφονται και αυτές με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό μέσω διαδικτύου ( internet). Οι επιταγές επιστρέφουν την επομένη εργάσιμη της είσπραξης, συνοδευόμενες από αναλυτική απόδειξη παράδοσης.
 
Για τις εισπράξεις ή αντικαταβολές από πόλεις του επαρχιακού δικτύου και περιοχές του Νομού Αττικής εκτός ορίων πρωτευούσης, θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς το ποσό είσπραξης. Δεν αναλαμβάνουμε είσπραξη με ανοιχτό ποσό στις προαναφερόμενες περιοχές.

 Ασφάλιση αποστολών

Κάθε  αποστολή  που  διεκπεραιώνεται μέσω της  F.I.S COURIER,  και δεν εντάσσεται   στα   απαγορευμένα    προς  μεταφορά   είδη, είναι  αυτόματα ασφαλισμένη  για απώλεια  ή  καταστροφή ως εξής:
 
- Για τις αποστολές εντός Ελλάδος, μέχρι του ποσού  των  70 € αν πρόκειται για έγγραφα και των  220 € αν πρόκειται για αντικείμενα.
 
-  Για τις αποστολές από & προς τον υπόλοιπο κόσμο μέχρι του ποσού των 85 €.
 
Η χρέωση των αποστολών (μόνο αντικείμενα) που θα ζητείται να ασφαλιστούν, επιβαρύνεται με τα παρακάτω ασφάλιστρα:
 

 
Αξία μεταφερόμενων αντικειμένων Ασφάλιστρο Εσωτερικού Ασφάλιστρο Εξωτερικού
     
   
έως  3.000€ 1,0% επί της ασφαλιζόμενης αξίας  
   
Άνω των 3.000€ Κατόπιν επικοινωνίας με FIS